Vasi Kalóz

Kalózmozgalom Vas megyében is: Szabad fájlcserét! A kulturális termékek nem-kereskedelmi célú terjesztésének legalizálását! A digitális privát szféra védelmét! A szerzői jogok reformját!

Friss topikok

HTML

Kalózmozgalom indul Vas megyében is

2009.12.02. 08:30 | Vasi Kalóz | Szólj hozzá!

Új politikai mozgalom indult útjára Európában és a világon: a kalózmozgalom.

A mozgalom gyújtópontja a svéd Kalózpárt volt, akik a legális fájlcserékért és a digitális alapú kulturális javak szabad, nem kereskedelmi célú felhasználásáért szálltak harcba, valamint a digitális privát szféra védelmének érdekében léptek fel. A svéd Kalózpárt a 2009-es Európa Parlamenti választásokon képviselőt küldhetett az EP-ben, aki a zöldek frakciójában helyet foglalva képviseli a kalózok érdekeit.

Svéd mintára a világ számos országában alakultak Kalózpártok. Németországban az EP-választásokkor 0,9%-ot értek el, de a nemrégiben tartott országos választás során már megvolt a 2%, amivel ugyan nem kerültek be a Bundestag-ba, ám a német viszonylatokat figyelembe véve ez is többszázezres szavazótábort jelent.

Mellettük van angol, amerikai, finn, holland, mexikói stb., sőt román és szerb kalózpárt is.

Magyarországon nemrégiben indult útjára a kalozpart.org oldal, amelynek szerzői hazánkban kívánnak kalózpárti programot megvalósítani.

A kalózmozgalom erősödése miatt tartjuk szükségesnek, hogy az irányzat Vas megyében is képviseltetve legyen. Ennek érdekében indítjuk útjára a vasikaloz.blog.hu blogoldalt, illetve a Vasi Kalóz fórumot, amelyre a hozzászólásokat várjuk!

Várjuk azok jelentkezését, akik céljainkkal egyetértenek és azokat támogatni kívánják!

 

 

Vasi Kalóz

vasikaloz@gmail.com

Címkék: fájlcsere kalóz kalózpárt vasi kalóz

A bejegyzés trackback címe:

https://vasikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr61568085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása