Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vasi Kalóz

Kalózmozgalom Vas megyében is: Szabad fájlcserét! A kulturális termékek nem-kereskedelmi célú terjesztésének legalizálását! A digitális privát szféra védelmét! A szerzői jogok reformját!

Friss topikok

HTML

Mindenki csinálja, de senki nem beszél róla

2009.12.03. 08:36 | Vasi Kalóz | Szólj hozzá!

Mi az: Mindenki csinálja, de senki sem beszél róla (nyilvánosan)?

Hát igen, a szex is lehet, de most a fájlcserékre gondolunk. Elképesztő mennyiségű információt, adatot halmozott fel az emberiség a digitális térben ezalatt a pár évtized alatt. Akik az információkat birtokolják, a tudást birtokolják, akik pedig kiszorulnak, lemaradnak. A kalózmozgalom azért küzd, hogy minden ember hozzáférhessen az emberiség által digitálisan felhalmozott tudásához, hogy csökkenjen az az óriási virtuális rés, amely egyes embereknek lehetőséget ad, míg másokat a jogi helyzet kiszorít a lehetőségek világából.

Eközben persze mindenki maga küzd az információkért: letölt, s sokszor feltölt, másol és terjeszt, a jog által nem engedélyezett módon. Nem azt mondjuk, hogy amit mindenki csinál, azt automatikusan legalizálni is kell, de azt mondjuk, hogy amit tömegesen csinálnak, arra egy ésszerű jogi megoldást kell találni.

A fájlcserék természetesen nem csak a tudás megosztását, hanem a szórakozást, a kulturális termékekhez való hozzájutást is segítik. Legtöbben ezekre használják a fájlcseréket. Nem kívánjuk semmibe venni a szerzőket megillető jogokat, de azt a nonszensz helyzetet sem tartjuk fenntarthatónak, hogy a szerző halála után évtizedekkel sem lehet szabadon terjeszteni az általuk létrehozott műveket, produktumokat.

A Vasi Kalóz nem tesz jogszabály módosító javaslatokat, de felhívja egy fontos, létező jelenségre a figyelmet. Kérjük, olvassa blogunkat és látogassa fórumoldalunkat, valamint ajánlja ezeket ismerősei figyelmébe, hogy Vas megyében is képviseltetve legyenek a kalózok!

Címkék: blog fórum letöltés szex fájlcsere feltöltés vasi kalóz

A bejegyzés trackback címe:

https://vasikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr431570488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása