Vasi Kalóz

Kalózmozgalom Vas megyében is: Szabad fájlcserét! A kulturális termékek nem-kereskedelmi célú terjesztésének legalizálását! A digitális privát szféra védelmét! A szerzői jogok reformját!

Friss topikok

HTML

Pohárnok Gergely a letöltésekről

2010.01.14. 07:05 | Vasi Kalóz | Szólj hozzá!

Pohárnok Gergely az egyik legjelesebb fiatal magyar operatőr. A Taxidermiát, az Adást és számos más hazai és külföldi filmet fényképezett. Ha valakinek fontos a kép minősége, akkor neki biztosan. Ám ahelyett, hogy kirohanást intézett volna a letöltések ellen, a múlt heti Magyar Naracsban (Költségkímálő, de rondább, 2009. január 7.) megvédte a fájlcserét:

 

MN: Ha már a legújabb technológia: elég könnyedén mondtad egy interjúban, hogy szörfölsz filmeket keresve, és le is hívod őket.

PG: Én ezt nem hívnám lopásnak. Gondolj bele: állami pénzből készül a legtöbb művészfilm. Szerintem az volna normális, ha hozzáférhető volna mind. Idén rekorb bevétele volt Hollywoodnak, soha nem volt még ennyi pénz, ami jegybevételből folyt volna be, viszont soha nem volt ekkora piacuk az illegális letöltéseknek sem. Ebből mondjuk nekem az derül ki, hogy egyáltalán nem károsul senki - nekem nem fáj, ha a Pókember rendezője nem private jettel jár, csak egy Bentleyvel, ha pedig egy művészfilmet, amit csak fesztiválokon játszanak, meg tudok szerezni a világ másik végéből, az szuper. Én szeretek moziba járni, da laptopon is filmet nézni, mert olyan élmény, mintha könyvet olvasnál. Amióta lerhet letöltögetni, töbhb filmet nézek, és ugyanúgy eljárok moziba is. Örülök, hogy van ez a lehetőség. Hülyeség tiltani.

Címkék: film letöltés fájlcsere magyar narancs hollywood adás pohárnok gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://vasikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr991671163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása