Vasi Kalóz

Kalózmozgalom Vas megyében is: Szabad fájlcserét! A kulturális termékek nem-kereskedelmi célú terjesztésének legalizálását! A digitális privát szféra védelmét! A szerzői jogok reformját!

Friss topikok

HTML

Alapvető emberi jog legyen az Internet hozzáférés!

2009.12.13. 13:27 | Vasi Kalóz | Szólj hozzá!

Nemis olyan rég, pár hete/hónapja a spanyol országgyűlés olyan törvényt fogadott el, amely az alapvető emberi jogok közé emelte az Internet hozzáférést mindenki számára (forrás: kolozpart.org). Spanyolország úttörő ezzel a kezdeményezéssel, bár nem első, hisz Finnországban már létezik hasonló törvény.

A sélessávhoz való alanyi jogú hozzáférés minden demokratikus kormány számára kiinduló pontnak kéne hogy legyen, azonban ennek az útnak még igen csak az elején járunk. 

Vas megye leszakadt, vagy leszakadó félben lévő térségei (Vasihegyhát, Őrség, Vendvidék stb.), de akár a nagyobb városban élő hátrányos helyzetű emberei számára csöppnyi reménysugár is lehetne ez, hisz a digitális térben vállalhatnának munkát, melyet akár otthon is el tudna végezni, de a digitális alapú információktól sem lennének elszigetelve.

Hatalmas erőket és pénzeket mozgat meg az Európai Unió és a magyar kormány a vidékfejlesztésre. Fejlesztik a mezőgazdaságot, a falusi turizmust, az úthálózatot, de nem esik szó a digitális infrastruktúra fejlesztéséről!

Küzdjünk tehát a digitális vidékfejlesztésért! És küzdjünk azért, hogy Internetes hozzáférés hazánkban is az alapvető emberi jogokhoz tartozzon!

Címkék: internet emberi jogok vidék fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://vasikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr781594073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása