Vasi Kalóz

Kalózmozgalom Vas megyében is: Szabad fájlcserét! A kulturális termékek nem-kereskedelmi célú terjesztésének legalizálását! A digitális privát szféra védelmét! A szerzői jogok reformját!

Friss topikok

HTML

Mit gondolnak a pártok a fájlcseréről?

2009.12.17. 20:17 | Vasi Kalóz | Szólj hozzá!

A fiatalok nagy többsége, ám az idősebb generációkból is sokan nap mint nap használják a fájlcserélő oldalakat, másolnak dvd-filmeket, vagy MP3 zenéket. Az európai Kalózpártok tehát egy valós problémát karoltak fel. Talán nem jogtalan a kérdés, hogy mi a helyzet Magyarországon? Mit gondolnak a hazai pártok erről a fiatalok zömét érintő kérdésről. A helyzet az, hogy nagyrészt semmit.

Önálló Kalózpárt nem lévén, a jelenlegi politikai pártok honlapján kutakodtuk, és elkezdtük irogatni a pártok portálainak keresőjébe a KALÓPÁRT és a FÁJLCSERE szavakat. Az eredmény siralmas.

A jelenlegi parlamenti felállás a következő: MSZP, Fidesz, KDNP, SZDSZ és bár frakciójuk megszűnt, de mégiscsak jelen van az MDF. Az öt pártból csupán egynek a honlapján volt bejegyzés a fájlcseréről (a Kalózpárt címszóval nem jártam sikerrel), ez pedig a Fidesz volt. A Fidesz honlapján összesen 3 bejegyzés található a fájlcserére, a legújabb is 2005-ből. A találatok egyébként meglehetően negítv kontextusban tűntetik fel a fájlcserélő oldalakat, hiszen azt emelik ki, hogy ezekről az oldalakról igen könnyen vírusokat szedhetünk össze.

Hát ennyit akkor a nagy kutatásról: gyakorlatilag pár perc alatt kiderül, hogy a törvényhozó pártok magasról tesznek a témára.

Nem adjuk fel, megyünk tovább az egyre inkább erősödő széljőjobbos Jobbik portáljára. Az eredmény itt is egy nagy nulla!

De egy legény mégis talpon van a vidéken... [Vagy leány? A pártoknál a nem meghatározása elég nehéz :)] Az LMP. A fiatal ökopártnak viszont annyira fontos a téma, hogy korábban már megjelentettek egy állásfoglalást, mely a fájlcserék legalizálása mellett áll ki. Közleményükkel egy időben egy blogoldalt is útjára indítottak. Ez a kalozpart.org

A pártok házatáján körbenézve tehát eléggé elkeserítő a helyzet, nemhogy vita nincs a kérdéssel kapcsolatban, de még csak meg sem pendítik honlapjukon a témát a Lehet Más a Politikát kivéve.

Címkék: mszp fidesz szdsz mdf kdnp jobbik fájlcsere lmp kalózpárt

A bejegyzés trackback címe:

https://vasikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr861605232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása