Vasi Kalóz

Kalózmozgalom Vas megyében is: Szabad fájlcserét! A kulturális termékek nem-kereskedelmi célú terjesztésének legalizálását! A digitális privát szféra védelmét! A szerzői jogok reformját!

Friss topikok

HTML

Mit olvass, ha kalóz vagy 2. - kalozpart.org

2009.12.29. 15:25 | Vasi Kalóz | Szólj hozzá!

Mit olvass, ha kalóz vagy? Igen, persze olvashatod az olyan klasszikus kalandregényeket, mint pl. a Kincses sziget, de ha inkább modern, digitális kalóz témákra vágysz, akkor itt egy kis segítség, hogy milyen oldalakra érdemes klikkelned:

"A kalozpart.org a szerzői jog  reformjával és az elektronikus privátszféra védelmével foglalkozó közösségi blog." - így határozza meg magát a Kalózopárt nevű kezdeményezés, mely azt is elárulja magáról, hogy nem bejegyzett szervezet, céljait a Lehet Más a Politika (LMP) nevű ökopárt képviseli.

 

 

A blog az LMP közleményével indul, melyet 2009. október 23-án tettek közzé. A közlemény tartalma szerint a párt legalizálná a fájlcserét, átalakítaná a szerzői jogokat, de a digitális privátszférával is foglalkoznak. A kalozpar.org oldal azzal a céllal jött létre, hogy képviselje az LMP nézeteit ezen a területen, de a párttól némileg függetlenül működjön.

Az indulás után a kalózpárti oldal folyamatosan ad hírt a fenti témákkal kapcsolatban, de saját állásfoglalásait is megjelenteti itt. A kezdeményezés egyébként igyekszik több helyen is jelen lenni, fent van a Twitteren és a Facebookon is, de szimpatizánsai az IWIW-en is létrehoztak egy Kalózpárt klubot (ez azonban nem igen aktív).

A kalozpart.org-ot akkor is érdemes felkeresni, ha a más országokban működő kalózpártokra vagyunk kíváncsiak, hisz az oldal szerkesztői az összes, a mozgalomhoz tartozó párt honlapját összegyűjtötték az amerikaitól egészen az ukránig.

Címkék: blog fájlcsere lehet más a politika lmp kalozpárt

A bejegyzés trackback címe:

https://vasikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr871630559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása